dagens huskur.

Inlägget publicerades 15 Maj kl. 17:40
Man ska inte underskatta olivoljans vårdande egenskaper. Den är lika bra att använda i badet som i ansiktet & torrt och sprött hår.
Ett bra recept på en återfuktande hårmask är att blanda olivolja (ca. 0,5 dl.) med en äggula och sedan fördela jämnt i håret. Lite beroende på hur pass torrt ditt hår är så kan du låta masken verka i 10-60 minuter, vira in håret och en varm, fuktig handduk och skölj sedan ur med ljummet vatten. Därefter applicerar du ditt balsam som vanligt. :)

T.ex. kan man även använda olivoljan som sminkborttagning istället för att köpa diverse dyra produkter.

Har du torra, nariga händer/nagelband så kan du absolut dutta på en droppe vid varje nagel och sedan massera in. Om du gör detta till en daglig rutin kommer du dessutom att få starkare naglar då massagen stimulerar nageltillväxten och stärker upp nageln ända från nagelbädden. :)

Nu när beach 2010 är här (snart iaf) så är det ju viktigt att ta hand om övriga kroppen också. Se till att peela huden med jämna mellanrum och återfukta rikligt efteråt. Gör du detta så får du nämligen en mycket finare solbränna som dessutom fäster mycket bättre och håller mycket längre! :)
Krossa havregryn och blanda med exempelvis flytande honung eller mjölk. Blanda till en massa och peela sen kroppen med ciruklära rörselser, alltid med riktning mot hjärtat. :)

Det var allt för nu.
Fråga gärna om ni undrar något. Jag har massor av såna här huskurstips på lager! :)

Avokado är återfuktande. Mosa sönder och lägg på "krämen" i ansiktet och låt verka 10-20 minuter.
Du kan även göra en hårinpackning med avokado och majonnäs. :)

Real life events

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback