till dig som väntar smått.

Inlägget publicerades 17 Mars kl. 13:29
Jag har hört en massa bra om en barnmorska vid namn Gudrun Abascal och en av hennes böcker, "Att föda".
Efter att återigen fått en rekommendation igår så slirade jag ivägtill Stadsbiblioteket här i Umeå för att försöka lokalisera en av hundratals hyllor och med lite hjälp så gick det till slut vägen. Med mig hem hade jag inte bara en, inte två utan hela 6 st. böcker, fullproppade med fakta, tips m.m. inför förlossningen och det lilla barn som komma skall.

Nu har jag inte läst så väldigt långt (men dock hunnit till sidan 57) men jag kan redan säga det - den kvinnan kan verkligen skriva, och beskriva, så att man på något underligt sätt kan förstå och sätta sig in lite i hur det kommer att vara. Ja, inte fullt ut förstås..det måste väl sannerligen upplevas, misstänker jag. Men nog är det allt en bra bit på vägen om man vet vad som väntar (på ett ungefär).
Åtminstone känner jag mig lite lugnare, mer samlad, ÄNNU mer otålig av längtan och betydligt mycket mer förberedd än innan.
Nu kanske det låter som att jag är livrädd och panikslagen men de tär jag inte.
Tvärtom! Jag ser verkligen fram emot det, av många olika anledningar.
Säkerligen kommer jag hinna uppleva både dödslängtan, panikångest och hopplöshet innan det är över men det gör inget.
Det är övergående och jag VET ju att det kommer vara värt det.
Varendaste liten minut. :)Klicka på bilden så kommer ni till Bokia.se där den finns att beställa för några ynka kronor. :)

Real life events

Kommentarer
# Lina

Ja, du har verligen något att se fram emot! Jag förundras över mitt mirakel varje dag :)Mitt tips till dej: Tänk på att det kan uppkomma olika saker som gör att det inte blir som du föreställt dej... Jag såg fram emot min förlossning jättemycket och var skittaggad när vattnet gick, men efter 23 timmar blev det ett k-snitt, något som aldrig ens hade slagit mej in. Det var skitjobbigt och jag blev helt knäckt... Nu känns det bra och det hade det säkert gjort från början oxå om jag bara hade tänkt tanken. Men vi håller tummarna för att du får din drömförlossning! :) Lycka till sötnos! Kram Lina

Ps: Lustgasen är gryyyym ;)

Kommentaren postad den 17 March klockan 13:40


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback