ris & ros.

Inlägget publicerades 29 Maj kl. 15:44
Tänkte göra ett försök till att finputsa bloggen lite och era tankar, ert tyckande, idéer, kritik och förslag är varmt välkomna!
Så - klara, färdiga, kritik!! :)

utan tvekan & tvivel.

Inlägget publicerades 27 Maj kl. 10:30
I onsdags fick vi göra ytterligare ett ultraljud för att se att lillskrutt växer som han ska.
Anledningen till den remissen var att jag inte gått upp i vikt alls sedan i början av mars och barnmorskan tog det säkra före det osäkra och bokade upp oss på en tid. Yeay! :)
Bara goda nyheter dessutom!
Han växer alldeles perfekt och är till och med 5% större än medlet brukar vara denna vecka och vikten (i onsdags) beräknades till hela 2663 gram!
Mammas stora lillkille! :)
(måste bara inflika att mitt leende breddades till nordpolen och tillbaka när jag fick skriva ovanstående kursiva text) ;)

Han mår toppen därinne så det är väl bara att räkna med att han kommer stanna så länge han bara kan då, men å andra sidan så har jag lite på känn att han kommer en aning tidigt. Kanske inte många dagar men dock tidigt. (dessa ord lär jag bittert få äta upp om några veckor när vi passerat BF)
Hon kunde till och med se att han har en del hår och tillråga på allt så är det nu 300% säkert att det är en liten pojke. Utan tvekan & tvivel! :)
Nu är han sanneligen efterlängtad. Det känns som att det var bara för några veckor sedan alla fick veta! Mina föräldrars min på julafton var ganska oslagbar! :)
Det känns fint att se att någon blir så glad och lycklig för ens skull. Och nog är detta lycka om något! ♥

Min värsta farhåga var självklart att något skulle hända, att något skulle gå snett med graviditeten men när vi passerat de där "kritiska perioderna" så försvann också oron.
Jag ska ju inte sticka under stolen med att jag börjar bli ganska så nervös nu. Fast inte på ett dåligt sätt utan snarare på det där sättet som får en att samla sig, hitta fokus, förbereda sig.
Men kan man någonsin riktigt, på riktigt, förbereda sig på vad som komma skall, på att bli förälder?
Man får helt enkelt göra det på bästa sätt och efter sin egen bästa förmåga.
Idag är det 34 dagar kvar till beräknad förlossning - det ni!
Jag har verkligen tur som får uppleva detta tillsammans med den person som jag älskar mest av allt.
Han kommer bli en alldeles underbar pappa! :)

Du är kärlek, min fina Tomas.
Jag älskar dig! ♥
Såhär såg det ut 31/1.

bilduppdatering.

Inlägget publicerades 23 Maj kl. 22:01


Vecka 35 (34+3) ♥
Nu går det undan. :)

söndagsmys, tacksamhet & stora tankar.

Inlägget publicerades 22 Maj kl. 15:25
Lugn dag idag. Jätteskönt, faktiskt! :)
Ärligt talat så orkar jag inte så väldigt mycket nu på sistone innan krafterna börjar tryta. Längtar tills energin kommer tillbaka och man kan börja röra sig mer obehindrat för nu går det ganska segt faktiskt. Ni som varit eller är gravida fattar garanterat vad jag menar. :)
Nästäppa, snarkningar, vadkramp och svullna fötter. Men hur som helst - såå värt!
Snabbt sinande krafter till trots så har jag ett mission on the way alldeles strax - lilla Gibson ska få sig en dusch och det brukar ta sin lilla tid även om det går såå mycket snabbare nu när han är relativt korthårig än innan vi klippte honom. Lillsnörp måste ju få vara ren o fin inpå bara skinnet innan bebis anländer. Nu är ju värsta "lortperioden" över så det blir ju ganska bra i tiden, tänkte jag.. (haha, nu känns det som att jag börjat svamla en del så nu går vi vidare ^^,)

Ny vecka imorgon..igen. Tiden springer iväg o fort går det också.
Förhoppningsvis kommer vi få tid för ultraljudet nu till veckan. Blir riktigt spännande att se krabaten igen..en sista gång innan han kommer till oss. :)
Om en vecka, d.v.s. nästa söndag, styr vi kosan ner till Västernorrland och Kramfors.
Ska bli väldigt skönt, och roligt, att umgås med familjen där nere några dagar medan maken är på internatet där han också nu kommer ta sin examen. Yeay! :)
Som sagt så blir det ju (till 99%) sista besöket hos mamma och pappa i egenskap av det jag hittills varit. Alltså inte mamma. Nästa gång vi åker ner kommer det nog skilja sig ganska markant från alla tidigare besök nånsin.
Att nervositeten har börjar smyga sig på är inget jag tänker hymla om. Så är det.
Jag vet att det kommer bli toppen. Jag kommer hela tiden ha min älskade man vid min sida och vi kommer teama ihop oss riktigt bra. Det finns ingen i denna värld som känner mig så bra som han gör. Knappt ens jag själv. :)
Han är, utöver mitt livs kärlek, den allra finaste och mest beundransvärda människa jag någonsin haft den äran att träffa och jag är så glad och tacksam över att få dela detta underbara skede med honom.
Han kommer verkligen att bli en alldeles fantastisk pappa!

Nu börjar vi ju närma oss Dagen. Med stormsteg!
I fredags var det, som tidigare nämnt, 34 fullgångna veckor. Det innebär alltså att det bara är 6 veckor till beräknat förlossningsdatum men då måste man också beakta att bebis lika gärna kan komma om 4 veckor likaväl som han kan dröja på sig ytterligare 8 veckor. Jag finner ganska stor tjusning i detta stora "ovetande". En spänning! När blir det? Hur startar det? Kommer jag ens förstå att det startat? Kommer jag vara så stark som jag hoppas och vill?
Detta inte att förväxla med att jag byggt upp en massa luftslott, det har jag inte. Jag är ganska cool i mig själv gällande detta och kommer att ta det steg för steg, som det kommer. Naturen har sin egen gång och det enda jag kan göra är att lita på min egen kropp. Detta är ju faktiskt vad den är gjord för och det vore idioti att inte lita till mina egna förmågor.
Sen VET jag ju såklart att det kommer göra ont. Men jag VET också att det är övergående och belöningen blir attfå se vårt barn. Att få hålla, känna, älska och ta hand om vårt barn. En ny liten människa, en egen individ, som uppkommit genom oss.
Det är så fantastiskt! :)
Redan nu är mitt hjärta inte längre mitt och jag kommer göra allt för att denna lilla varelse ska få ett så bra, tryggt och kärleksfullt liv som det bara är möjligt.
Allt det här är så stort och innan vi blev gravida kändes det nästan som att det bara är något som är få förunnat. Jag är så väldigt glad och tacksam över att ha fått vara havande, att bära ett litet barn inom mig och känna den obeskrivliga kärlek till ett litet liv som inte ännu är fött.
För många är det säkert ganska svårt att förstå men tänk såhär - man lever ju liksom i symbios med det ofödda barnet. Barnet känner ens känslor och utvecklar redan i magen en alldeles egen personlighet och egna rutiner. Det lär sig att komma ihåg och skilja på ett antal olika röster..det är för mig oerhört häftigt!

Just nu, i skrivande stund, tycker nog lillen att jag sitter lite knasigt (framåtlutad i soffan) och att det nog är en aning trångt. Buffande hit och dit, tryckande upp, ner och mot alla sidor och nu har han dessutom fått hicka!! :)
Lilla älskade liv. Så länge han kommer ut med hälsan i behåll så spelar inget annat någon roll.
Det är det allra viktigaste.

Nu är det dags för mig och lilla hickande bebis att ge hunden en dusch. :)

Hoppas alla ni fina läsare får en jättehärlig dag!
Och tack alla ni som läser bloggen varje dag!
It really makes me happy! :)

Avslutar med några bilder från den sköna gårdagen! :)
Ute på skön promenad med Tomas & GibsonMina fina killar. ♥Lika snygg som alltid. ♥Häromkvällen blev det lite kvällsmys. ♥Snart "storebror". :)

dröjsmål.

Inlägget publicerades 21 Maj kl. 17:20

Har varit lite fullt upp på sistone så ni får ursäkta min bristfälliga uppdatering här på bloggen.
Kul ändå att det är så många som kollar varje dag trots allt - makes me happy!! :)

Sedan sist har vi bland annat firat min älskade make (och självklart även hans tvillingbror) på födelsedagen! :)
Jättetrevligt firande ute på landet hos svärföräldrarna med underbart god mat!

Idag bjöd hjärtat på god lunch på NK - kkycklingsallad med bulgur, groddar, keso och lite annat gott! Nyttigt dessutom! :)
Med oss var även svågern. Efter att vi släppt av honom mitt i Kulturnatta-rusningen på stan åkte vi hem och tog sedan en lång, skön promenad med Gibson. Härligt som bara den!

För övrigt har vi nu klivit in i vecka 35.
Vi ska även få göra ytterligare ett ultraljud så med lite tur blir det till veckan! :)
första lilla..

Inlägget publicerades 11 Maj kl. 15:48
.."snutten" inköpt. :)

Längtan.


the cutest thing.

Inlägget publicerades 9 Maj kl. 17:27
..for the smallest ones!

Internet är väl ändå helt underbart? :)
Såå mycket fantastiskt fina saker det finns - det är inte klokt!

Kolla bara på detta!
Bedårande, är det enda jag kan komma på! :)
Här kommer mina favoriter för dagen!
Mer än måttligt in love! ♥    
Nappflaska och sugnappar. Båda från Paul Frank och underbart söta! :)Självklart måste man ju se till att flaskor m.m. torkar ordentligt!
Diskställ specifikt för detta är iaf nästan ett måste. Iaf om det ser ut som det här! :)

Söt haklapp som kommer väl till pass under måltiderna!
Barnvagnsleksak med Bamse. Supersöt!Två söta bodies från Yorrik.

..ytterligare en liten sötsak!Coola babyjeans och ett par riktigt tuffa krypbyxor som är perfekta när bebis börjar krypa! :)        
Tuffa hoodies till lillkillen!
Jag fullkomligt älskar den stickade som ni ser på mittenbilden! :)Kalasbyxor från Me Too.Den här underbara sparkdräkten är väl ett självklart val till högtiderna?
Helt bedårande söt! :)


Det var allt jag hade att bjuda på just nu!
Om ni har några önskemål om tips så är det bara att säga till!
Sitter inne på en hel del som jag gärna delar med mig av! ;)


Nu åter till fönsterputsningen och därefter lite middag innan det blir en skön kvällspromenad med vovven.
Puss på er! ♥

babynest.

Inlägget publicerades 9 Maj kl. 15:29
Nu har vi gått in i vecka 33.
Wonderful!
Snart kommer han! :)32+3

med sinne för detaljer.

Inlägget publicerades 9 Maj kl. 14:53
Det finns ingen som har ett sådant sinne för detaljer som min älskade make.
Och han är riktigt grym på det också till skillnad mot för mig. :)
Samma sak gäller när det kommer till kläder och faktiskt är det så att det finns ingen (no offense to my ladyfriends) som jag hellre shoppar med än Tomas.
Jag har alltid varit lite av en "grå mus" när det kommer till kläder och tänkt: better safe than sound!
Det har ju alltså inneburit att jag inte valt plagg, skor, accessoarer m.m. som sticker ut så väldigt mycket och även om jag fortfarande är lite feg när det gäller detta så har det ändå blivit mycket bättre. Framförallt så blir man (iaf jag) så mycket gladare när man mixar och vågar lite. Så länge jag känner mig bekväm så är allt okej.
Det "bekväm" jag nu syftar på innebär alltså inte mysbyxabekväm utan snarare att jag känner mig snygg i det jag bär. Bara för att undvika missförstånd. :)
Litet "modereportage" kommer senare (med både lyx, budget, för män & för kvinnor) men nu till andra vackra ting som jag hemskt gärna skulle dekorera hemmet med!
Luta er tillbaka och njut för det är SÅ fina saker! :)


Underbara stengodsgrytor som finns i ett antal färger och  dessutom till ett riktigt humant pris!
Supersöt kaffemugg som är perfekt till sommaren som finns i lite olika utföranden!.......och varför inte komplettera med en mugghållare till barnvagnen där du stiligt kan placera din tjusiga kaffemugg? ;)
Denna finns att köpa för 159 kr. på
Köpbarnvagn.Om man kan förälska sig i en saker så har jag gjort det i denna!
Hur söt som helst! 134 kr. och den är din!


       


Till frukosten kommer dessa skönheter väl till pass!
Kanske den läckraste brödröst jag sett och vattenkokaren i retrostil har riktigt hög charmfaktor!
Stort "ja, tack!" :)Se till att servera salladen med lite stil i sommar! ;)För den med lite slantar till övers kan jag rtekommendera denna underbara badrumsvåg!
Är den inte underbar?! :)Detsamma gäller denna tvättkorg/pall med lock!
Underbart konstverk är vad den är!


        
Tandborstmugg och tvålkopp som gärna skulle få förgylla vår toalett. :)Toalettborste - supersöt! :)


Sådär ja - det var mitt lilla inredningsreportage för denna gång. :)
Samtliga vackra ting finns att titta närmare på om ni kikar in på RoyalDesign.


Mycket nöje!! :)

buzzblog.

Inlägget publicerades 5 Maj kl. 13:54
Hm, fungerar detta nu, måntro? :)


gratis ÄR gott! prova själv!

Inlägget publicerades 5 Maj kl. 13:32
Jag har nu blivit medlem i Buzzador och för att få veta lite mer om vad det innebär så gå in på länken här nedan och bli medlem du med! :)
Det är GRATIS och kortfattat innebär det att då får hem gratis produkter att testa och berätta om för dina vänner. En slags mun-till-mun-kampanj - hur smart som helst!! :)

Läs mer här!
http://www.buzzador.com?refstr=obergskan&lang=SE

frid & fröjd.

Inlägget publicerades 5 Maj kl. 12:44
Besöket hos barnmorskan gick lika bra som alltid. :)
Lite svårt att smälta att det imorgon faktiskt redan gått 32 fulla veckor - när hände det? :)
Bebis mår iaf riktigt bra därinne. Växer fint, bra hjärtslag och just nu ligger han med huvudet neråt, rörligt, så ännu finns det ju tid om han vill ta en svängom innan det är dags att inta rätt läge. :)
Jag är verkligen tacksam som haft en sån bra graviditet hittills. Peppar, peppar - må det hålla i sig!

Nu har jag precis intagit lite näring och ska se om det går att styra upp kvällen, sen ut med hunden. :)

Later!

ups n downs.

Inlägget publicerades 5 Maj kl. 09:14
Just nu befinner jag mig i en "down".
Har varit såå trött nu ett tag. Måste verkligen försöka ha mig ut och motionera lite idag, känner jag. Vackert väder, inte så varmt but still fint väder. :)

Dags för besök hos barnmorskan idag också.
Hoppas liten växer som han ska. ♥

must-have.

Inlägget publicerades 3 Maj kl. 14:39
Detta är helt klart mitt stora "must-have" just nu!
Helt underbara! :)

familjen närmast hjärtat.

Inlägget publicerades 3 Maj kl. 13:46
Eftersom jag ju har en del tid till tankar och funderingar these days så kom jag att tänka på familjen, som jag så ofta gör.
Gud vet vad jag skulle ta mig till utan alla dessa underbara personer som jag har äran att få ha i mitt liv.
Mamma och pappa som jag skulle gå genom eld för.
Fredrik, Christin, Elin och Julia som jag skulle göra vad som helst för.
Min älskade make Tomas som visat mig vad det innebär att leva och att älska och icke att förglömma mina underbara svärföräldrar, min svägerska och min svåger med fästmö - ni är alla helt ovärdeliga och fantastiska människor.
Jag är en lyckligt lottad själ som har er alla i mitt liv.
Utöver allt detta så välkomnar vi snart ytterligare en liten älskling - vår son.
Eftersom jag nu hamnat i ett väldigt djupt och emotionellt tillstånd och glädjetårar nu tycks göra sig påminda om dess existens, så måste jag tyvärr sätta punkt. :)

Det finns många fler människor som jag älskar och värnar väldigt mycket om utöver ovan nämnda.
Jag hoppas ni vet vilka ni är och att ni vet hur viktiga ni är för mig.

Tack allihopa för att ni finns.
Ni är meningen med livet. ♥
Elin.Christin.Lillfröet och hela familjens älskling, Julia.Älskade mamma och lillebror Fredrik.Älskade pappa.Min stora kärlek och älskade man, Tomas.

räknar ner..

Inlägget publicerades 2 Maj kl. 16:08
..58 dagar kvar och såhär ser vi ut i v. 32 (31+3)bra tips till er som har..

Inlägget publicerades 1 Maj kl. 15:30
..hund med labila små magar - här kommer en rekommendation till er!
Det finns nämligen en produkt som heter STOMAX som fungerar oerhört bra.
Vi har som bekant en Collie och till er som inte vet så har tyvärr många Collies ganska veka magar, så även vår.

Under ett besök i Kramfors i julas var jag in på Lantmännen där jag letade efter något som kunde hjälpa Gibsons mer eller mindre konstant tjorviga mage.
Då hittade jag, i reakorgen av alla ställen, bland en massa andra produkter och varor några burkar STOMAX som var nedsatta till endast 20 kr/st. (normalpris för 200 gr. är ca. 189 - 219 kr.)
Jag lade beslag på två burkar och inledde kuren dagen innan julafton.
När nu den sista burken tog slut för några veckor sedan så kan jag konstatera att Gibson inte varit dålig i magen en endaste gång (eller ens i närheten) sedan vi började ge honom STOMAX! Fantastiskt!
Man kan ge detta tillskott antingen som en intensivkur eller permanent. Vissa individer kan behöva äta tillskottet som en del av sin kost då det hjälper till att skydda magslemhinnorna. Dessutom är doseringen väldigt enkel.
Skillnaden vi såg var ganska stor och det gick ganska fort. Han blev piggare, fick jättefint hull som han tidigare haft svårt med i.o.m. att han så ofta haft diarré så än en gång - varma rekommendationer! :)

Den som har fler funderingar kring detta är välkommen att höra av sig så svarar jag gärna på ev. frågor. :)